/db Veteraanikuorma-autot postimerkkeihin

Kirjoittaja Aihe: Veteraanikuorma-autot postimerkkeihin  (Luettu 12575 kertaa)

Jyrki H

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 172
Vs: Veteraanikuorma-autot postimerkkeihin
« Vastaus #15 : 12.12.10 - klo:18:43 »
Keskustelu hyppäsi sivuraiteelle alkuperäisestä postimerkkiaiheesta. Olen sen verran vanhempaa ikäluokkaa, joka vielä kortteja ja jopa joskus kirjeenkin lähetän postin kautta. Näin ollen tämä merkkiajatus oli päälimmäisenä. Tämä olisi myös sopivaa historian taltioinnin kannalta.

Huomattava on, että nykyinen "mailattujen meilien" aika on jo syrjäyttänyt kirjepostin. Siispä - kalenteri on varsin oiva vaihtoehto. Sillä saadaan näkyvyyttä (enemmän kuin postimerkillä) ja siitä tulee nopeasti historiaa.

Haittapuoleksi koen julkaistavien kuvien  määrän, perinteisesti noin tusina per vuosi. Kallan keikalla oli toistasataa yksikköä! Kestää siis kymmenkunta vuotta edes niiden julkaisuun ja kelvollisia kohteita (kuva-aineistoa) jäsenistöllä on varmasti runsain mitoin. Voihan se kohde olla myös "projekti" kiiltävän kiitolinjan sijaan tai jotakin siltä väliltä.

Aihepiiriä riittää... Jospa olisi mahdollista toteuttaa kalenteri muodossa: kuva per viikko (jopa per päivä !) olisi useammalla kohteella mahdollisuus tulla taltioiduksi.

Tosiaankin keskustelu hyppäsi hiukan sivuun alkuperäisestä aiheesta,eli postimerkeistä.Kyllä ne postimerkitkin on hyvä ajatus ja ei sitä haluta mitenkään tyrmätä ajatuksena mutta kuten Jallu mainitsee niin sellaisen voi teettää ihan yksityishenkilönäkin ja näin sitten voisi lähettää niillä postikortteja/kirjeitä.Itsekin olen sitä ikäluokkaa ( 55-vuotta ) että on tullut läheteltyä ja nuoltua postimerkkejä oikeastaan ihan tarpeeksi elämän aikana ja nykyisin tyydynkin näihin meileihin ja maileihin kuin tekstiviesteihin kun jotain asiaa haluan jollekkin lähettää tai onnitella.Olen kyllä sitä mieltä myös että postimerkistäkin tulee historiaa samalla tavalla kuin seinäkalenteristakin,eli ovat samalla viivalla tässä suhteessa.

Mitä tulee ns.tulevan seinäkalenterin kuviin niin Jalluhan jo kommentissaan mainitsee että ne kuvat pitää olla vuoden aikaan nähden sitten sopivia ja nuo kallan keikan kuvathan joita on varmaankin paljon niin ovat kuitenkin kesäkuukausille sopivia kuvia ja syystä koska ovat juuri kesällä otettuja kuvia.

Aihepiiriä riittää kyllä ja uskon vahvasti että Jallu hoitaa tuonkin asian hienosti,eli tarkoitan että osaa ottaa huomioon kaikki mahdollisuudet miten kalenteriin saadaan mahdollisimman paljon kuvia ja miten se on asiallinen kaikin puolin tämä tuleva kalenteri.
« Viimeksi muokattu: 12.12.10 - klo:19:12 kirjoittanut Jyrki H »

pawi48

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 40
Vs: Veteraanikuorma-autot postimerkkeihin
« Vastaus #16 : 12.12.10 - klo:21:45 »
... niin sellaisen voi teettää ihan yksityshenkilönäkin...

Niinpä niin. Totta toki voi. Puuttuu vain se "kupletin" juoni. Tavoitteena on levikki eikä hävikki. Hävikillä tarkoitan oman kuva-arkkini taltioimista pöytälaatikkoon, sinne monien muiden vastaavien joukkoon. Piiloon. Levikillä ajattelen tilannetta, jossa kaikissa postilähetyksissä olisi veteraaniautopostimerkki, satoja erilaisia! Jos nyt ihan pikkuisen liioittelen. Tai jotain ... niinkuin teinit sanoo.

Kalenteri, vaihtoehtona, tarjoaa hyvän levikkimahdollisuuden alan harrastajien seinillä. Mahdollisesti vielä tulojakin yhdistykselle.
Työtäkin on paljon. Onneksi kuvauksen harrastajiakin on monia. Tuliskohan sakiampi soppa jos olis usiampi kokki. Vai kaatuuko heti alkuunsa? Mitä mieltä on hallitus?

 Kyllä talvella voi olla kesäinen kuva kalenterissa  ja päin vastoin. Olen vakuuttunut viime kesän olosuhteissa jääpalojen aiheuttamasta myönteisestä ilmapiiristä veteraaniauton lavalla.
« Viimeksi muokattu: 12.12.10 - klo:21:50 kirjoittanut pawi48 »