/db Sisu SH-4 / 1935 -tietoja?

Kirjoittaja Aihe: Sisu SH-4 / 1935 -tietoja?  (Luettu 5460 kertaa)

Wexi

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 114
Sisu SH-4 / 1935 -tietoja?
« : 11.10.07 - klo:11:07 »
Tietoja etsitään. 

Apua kaivataan Sisu Auto Oy:n Vetkulle v. 2006 lahjoittaman auton historiatietojen keräämisessä!

Jos hallussasi on jotakin tietoa tai mahdollisesti valokuvia loviisalaisella Hj. Holmströmillä käytössä olleesta 1935-mallisesta Sisu SH-4 kuorma-autosta, tai sen myöhemmistä vaiheista, ota ystävällisesti yhteyttä Vetkuun.

Tiettävästi autoa on käytetty Sisun omistuskaudella mm. eri toimintakeskuksissa nostalgia-ajoihin. Myös tämän aikakauden tiedot kiinnostavat. 
 
Yhteydenotot sähköpostilla:  info@vetku.fi


Ote SLHS:n julkaisusta Hannu Kivilä,
RANTATIEN PIONEERI,
Hjalmar Holmström ja Loviisan seudun linja-autoliikenne: 


Syksyllä 1966 Loviisan Sanomat kertoi Holmströmin vanhasta Sisu -kuorma autosta. Se oli alunperin vuonna 1935 hankittu linja auto, joka liikennöi ennen sotia Helsingin   Loviisan ja Helsingin  Kotkan linjoilla. Talvisodan sytyttyä se joutui puolustuslaitoksen käyttöön ja palveli uskollisesti Karjalan Kannaksella ambulanssina ja joukkojenkuljetusautona. Sodassa se sai niin paljon sirpalevaurioita, että Linja auton kori hajotettiin ja bussi muuntui kuorma autoksi. Vuonna 1941 Sisu joutui reserviin, mutta jatkosodan aikana sen kunnia oli kuulua "Kolmen Kannaksen Koukkaajiin” Se kuului 8. Divisioonan mukana olleisiin raskaan tykistön ajoneuvoihin, kiertäen Karhumäet ja Syvärit. Vihdoin siviiliin päästyään se palasi takaisin Holmströmille kotikaupunkiinsa Loviisaan, jossa sille riitti kaikenlaisia kuljetustehtäviä vielä vuosikausiksi. Heinäkuussa 1966 se pääsi vihdoin ansaitsemilleen "eläkepäiville" Ajettuja kilometrejä oli tuolloin takana pitkälti toista miljoonaa!
« Viimeksi muokattu: 11.10.07 - klo:11:31 kirjoittanut Wexi »