/db Trafin avoimesta datasta tilastoja

Kirjoittaja Aihe: Trafin avoimesta datasta tilastoja  (Luettu 14118 kertaa)

fr

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 4
  • Tilastoja trafin avoimeen dataan liittyen
Trafin avoimesta datasta tilastoja
« : 16.12.14 - klo:21:46 »
Moi,

Olen tehnyt Trafin avoimeen dataan perustuen tilastoja ajoneuvoista. Sivusto löytyy osoitteesta www.ajoneuvotilastot.com Mukana kuorma-autoissa on selvästi veteraanikuorma-autoja. Klikkaamalla kaksi kertaa kuorma-autojen taulukosta saadaan kuorma-autot keski-iän mukaiseen järjestykseen vanhimmasta uudempaan.

Huomattava on, että datassa on mukana siis vain ne ajoneuvot (kuorma-autot), jotka ovat rekisteröitynä datan tekohetkellä (versio 2.0 31.8.2014)

Kuorma-autoja on tilastossa 97916 ja näistä museoajoneuvoksi rekisteröitynä on 987 kappaletta.  Merkkikohtaisilla riveillä näkyy myös merkin kokonaismäärien ja muiden tietojen lisäksi montako museoajoneuvoksi rekisteröityä kuorma-autoa löytyy per merkki. Klikkaamalla merkin edessä olevaa sija-numeroa saadaan tarkempia tietoja per merkki (esim. ajoneuvoluokka, ajoneuvoryhmä, vaihteet polttoaine, vaihteet, jarrujärjestelmä, kartalla keski-iät kunnittain, kartalla määrät kunnittain jne.)

En tiedä onko vanhaa tietoa, mutta ilmeisesti halua rekisteröidä museoajoneuvoksi hillitsee se, että museoautolla ajoa on rajoitettu?

Sivusto on vielä "ankaran" kehityksen alla, joten siinä voi olla vielä puutteita. Esim. haku -toimintoa ei ole olemassa (ensimmäinen versio yhdestä haun muodosta on kyllä juuri tekeillä). Lisäksi mietin vielä löytyisikö nimenomaan historia puolelta jotain erityistä. Yksi mikä kiinnostaisi olisi "kurkistaa" tilastojen taakse eli lisätä ehkä karttaan sidottuna per ajoneuvoluokka erikoisuuksia, jotka pitäisivät sisälllään mm. ajoneuvon kuvan, omistajan nimimerkin tai nimen, kuvauksen autosta jne.

Olisiko teillä Vetkulaisilla jotain ideoita esim. viimeksi mainitun asian kanssa tai kenties jotain muuta. Otan kehitysehdotuksia mielelläni vastaan. Mainitsen vielä, että sivustolla näkyvä on siis sovellus eli esim. selaimen back -näppäin ei toimi.

ps. Olen Oitista ja parikin kertaan "törmänyt" taukobaarilla koiran kanssa käydessäni siniseen vanhaan kuorma-autoon (ilmeiseen Vetkulaiseen siis...;) )




fr

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 4
  • Tilastoja trafin avoimeen dataan liittyen
Vs: Trafin avoimesta datasta tilastoja
« Vastaus #1 : 31.12.14 - klo:00:01 »
Ihan hirveästi ei ole kehitystoiveita tai muitakaan kommentteja kertynyt.  ;)

Uusi versio otettu juuri käyttöön. Lisäsin ajoneuvokohtaisia karttoja ja kartoille toiminnallisuuksia. Tarkemmin muutoksista kehittäjän blogissa. www.ajoneuvotilastot.com/blogit/-/blogs/uusi-versio-uuden-vuoden-kynnyksella

Ja vähän samalla taustaa eli olen tehnyt sivuston avustamaan onnettomasti sujuvassa työnhaussani. Ilmeisesti ajatus viisikymppisen palkkaamisesta on täysin mahdotonta yrityksille  :-[. Tarkoitus on myös jatkossa selvittää löytyisikö halukkaita yrityksiä mainostamaan sivustolla. Mutta tämä vasta, jos/kun saan sivustoa pitemmälle kehitettyä.

fr

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 4
  • Tilastoja trafin avoimeen dataan liittyen
Vs: Trafin avoimesta datasta tilastoja
« Vastaus #2 : 25.01.15 - klo:17:10 »
Uusi versio viety tuotantoon.

Mukana aiemmin blogissakin "mainostamani" ajoneuvotutkain. Tutkaimen avulla voidaan vertailla eri alueiden ajoneuvoryhmien määriä ja tarkastella kuntatasolla merkkien määriä jne. 

Lisäksi d3 js kirjastoihin liittyvät flaret, joilla on tarkoitus visualisoida paljonko esim. kuorma-autoja on merkkikohtaisesti verrattuna esim. henkilöautoihin. Flaresta ja muista ikävistä it-termeistä lisää blogissa ja loput selviää ehkä tarkastelemalla itse tilastoja. Blogi löytyy osoitteesta http://www.ajoneuvotilastot.com/blogit/-/blogs/ajoneuvotutkain-3-ja-flare-seka-dimple

fr

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 4
  • Tilastoja trafin avoimeen dataan liittyen
Vs: Trafin avoimesta datasta tilastoja
« Vastaus #3 : 09.03.15 - klo:21:27 »
Tässä välillä on viety versio 1.4.0  tuotantoon, joka piti sisällään Trafin tuottaman viimeisen datan. (3.2.2015)

Laitoin nyt versiossa 1.4.1  värit uusiksi ja isonsin fonttia. Toivon mukaan tekee käyttökokemusta mielyttävämmäksi. Tarkemmin sivuston versiot sivulla.

Jatkossa on tarkoitus kehittää mm. etsi toimintoa jne.

Ja olen erittäin kiinnostunut siitä, jos sivusto ei tunnu toimivan tai näyttää hassulta tms.