/db MasinistiWiki perustettu

Kirjoittaja Aihe: MasinistiWiki perustettu  (Luettu 5290 kertaa)

Kuukuna

  • Vieras
MasinistiWiki perustettu
« : 30.03.09 - klo:21:37 »
Tervehdys kaikille Vetkulaisille

Kuukunateam on pannut alulle MasinistiWikin http://wiki.masinistiserveri.fi/index.php/Etusivu

Tarkoitus on laatia tietoteosmaiseen muotoon kaikki se masinistien tietotaito, mikä nyt on hajallaan siellä täällä ympäri nettiä. On hyvä saattaa perustiedot kaikista laitteista yhteisen osoitteen taakse.

MasinistiWikin logoksi on olemassa muutama ehdotus, lisää ehdotuksia voi lähettää kuukuna@kuukuna.net . Logoksi valitaan ehdotettujen joukosta äänestyksen jälkeen eniten ääniä saanut ehdotus. Äänestys suoritetaan MasinistiWikin sivustolla.

Logo tulee olemaan sellainen, mikä kuvastaa koneharrastusta, mutta ei korosta mitään masinismin osa-aluetta liikaa. Valitussa logossa ei esiinny traktori, kuorma-auto tai mikään muukaan laite itsessään, vaan näitä kaikkia kuvaava mysteeri  :).

Tarkoitus ei ole varastaa miltään yhteisöltä käyttäjiä eikä millään tavalla muutenkaan haitata yhteisöjä, vaan päinvastoin. MasinistiWikiin kerätään kaikkien klubien ja kerhojen yhteystiedot sekä osoitteet. Lisäksi MasinistiWikiin saa liittää ilmoitukset ja tiedot tulevista tapahtumista.

Tällainen kokonaisuus ei onnistu itsestään, vaan Wikipedian tapaan käyttäjät itse rakentavat sen.

MasinistiWiki ei ole kenenkään oma, vaan se kuuluu kaikille kirjoittajille ja käyttäjille yhtäläisesti. Jokainen klubi, kerho ja yhteisö valitsee joukostaan luottohenkilön, jolle annetaan moderaattorin tunnukset.

MasinistiWiki on vasta loistavan tulevaisuutensa alkuvaiheessa, joten tarvitaan aktiivisia kirjoittajia, jotta tietotaitoteos saavuttaa oikean muotonsa. Auta meitä siinä!

MasinistiWikin käyttöönottoon ja kehittämiseen on luotu oma kehityskeskusteluforum, jossa neuvotaan ohjelmiston käytössä, annetaan ohjeita kirjoittamiseen ja jossa keskustellaan MasinistiWikin kehityssuunnista:

http://palsta.masinistiserveri.fi/viewtopic.php?f=6&t=7&p=14&sid=0aeb8322996883991b81d98ea9a4650f#p14

Rekisteröityessäsi MasinistiWikiin saat automaattisesti tunnukset myös kehityskeskusteluforumille!

Erityisesti kiireellä kaivataan sellaisia henkilöitä, ketkä hallitsevat kyseisten ohjelmien hienoudet ja osaavat opastaa niiden käytössä.

Rekisteröidy MasinistiWikiin, ja aloita omien tietojesi tallennus kaikkien saataville.

Lisäksi toivomme, että MasinistiWikiä levitettäisiin mahdollisimman laajalle kaikkien koneiden kanssa tekemisissä olevien tietoisuuteen.

Lisää linkki MasinistiWikiin sivustollesi.

Lisäinfoa asiasta kuukuna@kuukuna.net

Kaikki maailman masinistit, nyt porukalla tallentamaan historiaa


Gwafton

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 5
Vs: MasinistiWiki perustettu
« Vastaus #1 : 20.11.09 - klo:13:01 »
Mitä hyöyä on perustaa erillinen Masinistiwiki? ??? Eikö nämä tiedot ole kätevämpi kirjoittaa Wikipediaan?

Eri asia tietysti jos Masinistiwikiin tallennetaan sellaisia teknisiä yksityiskohtia, jotka luetaan Wikipediassa nippelitiedoksi. Myös korjausohjeet, varaosatiedot ja säätöarvot voisivat olla tällaisia.