/db RASKAAN KALUSTON ROMPETORI ja Mobilian Mikkelinpäivä 29.09.12

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

  • ROMPETORI Mobilian Mikkelinpäivässä : 29.09.12

Kirjoittaja Aihe: RASKAAN KALUSTON ROMPETORI ja Mobilian Mikkelinpäivä 29.09.12  (Luettu 4856 kertaa)

Wexi

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 114
MIKKELIN PÄIVÄ 2012

Vanhan talonpoikaisen tienpidon aikaan Vapun ja Mikkelin päivät eli 1. toukokuuta ja 1. lokakuuta olivat ajankohdat, jolloin nimismies tarkasti teiden kunnon. Mikkelin päivän perinteen kunnioittamiseksi Tiekonehistoriallinen Seura järjestää Mobiliassa tiekonepäivän. Tänä vuonna päivä järjestetään toisen kerran nimellä Mikkelinpäivä. Perinteisesti päivä on ollut Mobilian Tiekonepäivä.

Tapahtuman ajankohta on lauantaina 29. syyskuuta 2012 klo 10-15, siis virallisen kalenterin Mikkelinpäivänä. Viime vuonna tapahtuma oli suuri yleisömenestys. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Tiekonehistoriallisen Seuran, Suomen Maanrakennuskonehistoriallisen Seuran ja Veteraanikuorma-autoseuran kanssa, joiden yhteistyökumppaneina ovat Vanhat Koneet-lehti ja Mobilia

Raskaan kaluston rompetori

Rompetori on Mobilian Sisu-pihalla, joka on rakennusten ympäröimä suojaisa alue. Se on maksuton sekä myyjille että ostajille. Perinteisesti syys-lokakuussa on Mesi-Auto Oy:n pihalla ollut raskaan kaluston rompetori. Se tapahtuma on nyt siirretty Mobilian Sisu-pihalle. Torilla on tarjolla vain raskaan kaluston tavaraa, eikä mitään muuta.
Rompetori on avoinna klo 10-15.
Rompetoria hoitaa Matti Vinha, matti.vinha@mobilia.fi, 040 900 6642.
Jos olet tulossa myymään, ole hyvä ja ota yhteyttä etukäteen.

Tietyönäytökset

Mobilian hiekkakuoppaan on järjestetty veteraanikoneiden tietyömaa. Kalusto on vielä hieman avoimena, mutta kokemuksen perusteella toiminta-alueelle mahtuu yksi kaivava, lastaava ja pari kuljettavaa yksikköä. Työnäytökset ovat klo 12, 13 ja 14. Vastaavasti klo 12.30, 13.30 ja 14.30 työmaa pysäytetään ja koneiden kuskeja pääsee haastattelemaan ja koneita pääsee katsomaan turvallisesti läheltä. Työnäytösten katsomo on rajattu turvaetäisyyden päähän. Katsomoalue tasattiin viime vuonna koneita korkeammalle tasolle, josta koneille ja työmaalle on hyvä näkyvyys.

”Tieteellinen panos”

Koska tapahtuma järjestetään museon alueella, historiatieteellinen välipala on myös järjestetty. Retki museon uumeniin esittelee Mobilian tallennustilat, noin 300 suuresineen kokoelman ja museon tallennusjärjestelmän. Retket järjestetään klo 12.30, 13.30 ja 14.30. Retki on opastettu ja se kestää noin tunnin. Osanottajamäärä kullakin kierroksella on rajattu 20 henkilöön turvallisuussyistä. Retki museon uumeniin on maksullinen ja maksa 10 euroa henkilöltä. Nämä kierrokset toistetaan joka keskiviikko klo 13. Niiden suosio on ollut jatkuva.

Ruokailu
Mobilian kahvila-ravintolassa on seisova pöytä katettuna klo 11-14. Sen hinta on 10 eu.

Lisätiedot:
Tiekonehistoriallinen Seura ry, sihteeri
Martti Piltz 044 900 6646, martti.piltz@mobilia.fi
« Viimeksi muokattu: 12.02.13 - klo:16:33 kirjoittanut Wexi »