/db Sisun Tj. Timo Korhosen haastattelu Kauppalehti Optiossa

Kirjoittaja Aihe: Sisun Tj. Timo Korhosen haastattelu Kauppalehti Optiossa  (Luettu 15325 kertaa)

ErNuTa

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 2
Toimitusjohtaja Timo Korhosen mielenkiintoinen haastattelu löytyy tuoreesta Kauppalehti Optiosta (8 / 2015, s. 26 - 33 , joista 4 on tekstisivuja).

Olen kirjoituksen linjoilla arviossa Tor Nässlingistä: Oli valitettavaa että tämä tyytyi jäämään pienen autotehtaan määrääjäomistajaksi Sisun ollessa sodan päättyessä samaa kokoa kuin Scania-Vabis ja vain niukasti pienempi kuin Volvo.
Etenkin Volvo tukeutui sitten pääomituksessa kansankapitalismiin ja resursseissa Ruotsin kuntien tämän alihankkijoille kustantamiin tehdashalleihin - ja paisui kuin taikina.  Ruotsin päästyä EFTAan ruotsalaisvalmistajat ottivat kaiken hyödyn rajattomasta kysynnästä. Sitä olisi riittänyt Sisullekin ainakin parin vuosikymmenen ajan, sitten kun Suomikin päästettiin EFTAan.

Olen kirjoituksen linjoilla myös siitä, että Jorma Jerkun teot ansaitsevat suurta kunnioitusta. Tiedämme kuinka pahansuopaisen ja pääosin perusteettoman tai liioitellun arvostelun kohteeksi tämä joutui mm. alan lehdissä ja joidenkin palkollistenkin toimesta. Hän oli rohkea, sai paljon aikaan ja pystyi vuosien ajan estämään synergioiden tuhoamisen, mitä yhtymän hajottaminen merkitsi. Näinä vuosina syntyi mm. S-sarja - vuoden autot.
Ja julkisuutta Euroopassa tuli kustannustehokkaasti Korhosen Sisu-Racingin avulla

Onnittelut asioiden eteenpäinmenosta Sisulla ja myötätuulta Timo Korhoselle ja uusille sisulaisille näiden määrätietoisessa työssä.